Winter Wind's Sirius

Sirius maaliskuussa 2022. Kuva Noora Hinkkanen.

Sirius on yksi näistä neljästä sisruksista, joista haaveilin tulevaan kisavaljakkooni. Juoksee erittäin hyvällä tyylillä, on energinen ja tarpeeksi kova luonne, ettei ota itseensä pikkuasioista, myös oppimishaluinen. Kun jonkun asian osaa, tekee sen automaattisesti aina. Tämän koiran luonteessa (tässä pentueessa) tulee Igloo Pak-taustainen luonne eniten esille. Omaa erittäin vahvan arktisen turkin.Helppo ja ihanteellinen työkoira, juoksee myös safarikeulassa. Yhden kilpailun juossut 2019 md-matkalla, mutta jätin pois toisena päivänä, vauhtikestävyys ei ollut kohdillaan. Omaan kisavaljakkooni ei ihan yllä, silloin kun mennään lujaa ja pitkään.

Näyttely: ERI

Kilpailukoe: REK-2

Siriuksen sukutaulu koiranetissä:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI43145/17&R=270

 

Sirius 2,5 kk. Kuva Mari Anttila.
Sirius 2,5 kk. Kuva Mari Anttila.
Sirius siperianhuskyjen erikoisnäyttelyissä 2018, tuomari Esa Ruotsalainen. Tulos ERI 4, 15 kk ikäisenä. Siriuksella on hyvin tyypillinen siperianhuskyn pää. Kuva Katja Koivumäki.
Sirius on varsinainen "turrukka", varsinkin kun talvella kasvattaa mahtavan turkin. Mutta niin vain tuomari löysi turkin alta hyvän rakenteen ja mielestäni Sirius juokseekin valjakossa näistä veljeksistä tällä hetkellä parhaimmalla tyylillä. Kuva Katja Koivumäki.
Sirius 15 kk, kuva Katja Koivumäki
Sirius 15 kk. Kuva Katja Koivumäki.