Blogi

Päätimme jo alkutalvesta lähteä Svegin mm-kisoihin katselemaan miltä kisat maailmalla näyttävät. Mutta mutkia tuli matkaan jo heti aluksi. Viimehetkillä sain tietää, että keskimatkoilla Svegin kisassa ei saa ajaa sprinttireellä. Isomman reen sain lainaan Jokelan Timolta Finn-Jann kennelistä, mutta pohjia ei ehditty käsitellä, koska haimme reen matkan varrelta. Oma kilparekeni (Arrow sprint) on kuitenkin kopio Europa Openista (Danlerin) joten se ehkä kuitenkin olisi kelvannut kisoihin reeksi! Sitten auto hajosi Haaparantaan ja näytti, ett nyt se matka katkeaa tähän. Kiitos facebookin ihmeellisen maailman, saimmekin auton lainaan ja jatkoimme illalla matkaa kohti Svegiä. Pääsimmekin suoraan eläinlääkärin tarkastukseen aamulla. Yhtään koiraa ei laskettu kisa-alueelle ilman eläinlääkärin tarkastusta, eli joka koira tarkastettiin. Parilta herkkäkurkkuiselta koiralta tarkastettiin nielu ja kuunneltiin keuhkot että kennelyskä poissuljettiin.

 

Kisat menivät hyvin, ajoin samalla viidellä koiralla joka päivä, vaikka siellä oli yhden koiran pooli. Varoituksen sain toisena päivänä, koska johtajat juoksivat ilman väliseisinkiä. WSA:n ja IFFS:n kilpailusäännöissä on hieman eroja, joten tuota en tienyt. Valjakossa juoksivat johdossa Trip ja Tao, keskellä Remu ja takaparissa Ässä ja Polar Speed Iivari. Iivari ja Remu ovat jo yli 8 vuotiaita, mutta Iivari teki kyllä taas parhaansa, se menee kisoissa aina parhaiten verrattuna treeniin. Tripillä alkoi juoksu, joten kolmantena päivänä laitoin sen pois keulasta kesken kisan, koska hormonit alkoivat liikaa vaikuttamaan. Tao juoksi yksin keulassa kolmantena päivänä ja vaihdon jälkeen saatiinkin kaula Kääriäisen Lauraan, jonka kanssa ajeltiin peräkkäin melkein 20 km. Tulin noin minuutin ennen Lauraa kolmantena päivänä maaliin, kiitos Tao Taon :) On vaikea määritellä koirien huippukuntoa, mutta ainakin tasaisesti ne menivät, parhaiten viimeisenä kisapäivänä. Sen yhden hyvän koiran olisin vielä toivonut valjakkoon lisää, mutta ehkä jo ensi talvena :) Kultaa saanut Slovakialainen ajoi ylivoimaisen kovaa, hänellä oli aivan tyypilliset kevyet siperialaiset, jotka näyttivät suurin osa olevan narttuja, isoja ne eivät ainakaan olleet.

 

Koska Tripillä alkoi juoksu, se päätettiin astuttaa Maglelin Barakilla. Astutukset ovat onnistuneet, seuraavaksi mennään ultraan muutaman viikon päästä.

 

Kuusamon MD- kisat jätin väliin koirien osalta, olin kuitenkin mukana järjestelyissä. Kisat menivät hienosti ja tuli paljon positiivista palautetta, toivottavasti tulee yhtä suuri osallistujamäärä ensi vuonnakin :)

 

Talven viimeiset kilpailut ovat Tankavaarassa Gold Rush Runissa pääsiäisviikonloppuna. Kisavaljakosta jää pois johtaja Trip, koska se on astutettu. Tilalle tulee näillä näkymin Battery ja Rita, jos paikat pysyvät Ritalla ehyenä. Tänä talvena ollut ongelmana lihasjumit. Kilpailu on myös Batteryn ensimmäinen kilpailu. Lähdetään kokeilemaan, miten se käyttäytyy kilpailuissa.

 

Ruotsin mm-kilpailujen lopputulokset:

http://sveg2018.com/onewebmedia/Final-results-SVEG2018.pdf