Blogi

Vihdoin sain aikaiseksi käydä pitkästä aikaa koiranäyttelyissä. Huskeja oli mukavasti ja tuomarina oli Reino Korpela. Tässä koirien tuloksia:

 

Arctic Soul Rock'n Rhythm eli Rita KÄY ERI 3 : " Sopiva koko ja hyvät mittasuhteet. Kaunislinjainen pää, oikein asettuneet korvat. Hyvä kaula ja runko. Sopiva raajaluusto ja kulmaukset. Hyväasentoinen häntä. Tänään niukka, lyhyt turkki. Liikkuu hyvällä askelmitalla. Normaali käytös."

 

Arctic Soul Yemaya eli Maija VET EH: " Suurikokooinen, vahvatyyppinen 10-vuotias veteraani, jolla oikeanpiirteinen voimakastyyppinen pää. Vahva kaula, pyöreä runko. Voimakas raajaluusto, hyvät kulmaukset. Hyvä karvapeite ja häntä. Liikkuu ikäisekseen tehokkaasti."

 

Winter Wind's Tao Tao KÄY EH: " Sopivan kokoinen, hyvät mittasuhteet. Komea uroksen pää. Keskivahva runko, sopiva raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Olkavarsien kiinnitys löysä. Hyvä karvanlaatu. Oikein kiinnittynyt häntä. Liikkuu pitkällä askelmitalla. Saisi esiintyä varmemmin."

 

Päivä oli varsin kuuma, mutta pitkästä aikaa mukava olla näyttelyissä. Tyttäreni pääsi esittelemään Maija-veteraanin kehässä, ja se menikin hyvin. Täytyy muistaa, että EH (erittäin hyvä) on hyvä arvosana käyttölinjan huskylle. ERI:t ja SA:t tulevat sitten kaupan päälle. EH:n saaneesta huskysta on kyse kuitenkin täysin rodunomaisesta ja ainakin ulkomuodollisesti jalostuskelpoisesta huskysta. Huskyn päätarkoitus on olla kilpa- ja työkoira. Seuraava etappi taitaa olla meillä Kuopion erikoisnäyttely!