Blogi

Kauden ensimmäinen kilpailu oli tammikuussa ajettu Robur Sprint kilpailu, jonka matkana oli 9 km lauantaina ja sunnuntaina. Tao Tao ja Trip olivat juuri täyttäneet 15 kk, joten pääsivät kilpailukokeeseen, se olikin heidän ensimmäinen kilpailu. Koirat olivatkin tarmoa täynnä, koska lyhyttä matkaa niillä on vaan ajettu ja treenikilometrejä ei läheskään niin paljoa, kuin viime vuonna tammikuussa. Työhommissakin olivat olleet turisteja ajamassa, itse pääsin ajamaan kisareellä vain muutaman kerran. Ilokseni kuitenkin totesin että nämä nuorukaiset eivät vauhtia pelkää ja niillä on lihaksistoakin, niin että tehoja löytyy kuten isosiskoltaan Ässältäkin. Ensimmäinen kisapäivä menikin yli odotusten. Ajoin toiseksi nopeamman ajan, jopa hound-valjakkoa kovempaa, joten tyytyväisenä totesin, että näiden nuorukaisten vauhtikestävyys riittää tulevaisuudessa pidemmillekin matkoille treenattuna. Kaiken kaikkiaan valjakko meni todella tasaisesti, yhtään heikkoa lenkkiä ei ollut ja jopa ajajakin pysyi pysytyssä :) Jopa Freija pärjäsi hienosti, vaikka meinasin jättää sen pois, koska sillä oli kuukauden tauko treenissä. Siperianhuskyt kuntoutuvat todella nopeasti tehokkaalla treenillä, turhaan ei tarvi jalaksilla seisoskella talvella. Kahden valjakon ohitin ensimmäisenä päivänä ja kolmannen selän sain näkyviin. Ohitukset eivät millään lailla hidastaneet, päinvastoin tuntui että koirat saivat niistä vain lisää potkua menoonsa.

Toinen päivä ei sitten mennytkään niin hyvin. Tuntui, että koirilla on vähän liikaa virtaa (siksi tykkäänkin osittain ajaa md-matkoja, koska koirat ei käy niin kuumina) ja Ässä otti kilpailua edeltävänä iltana yhteen siskonsa Tripin kanssa, kun niitä irti juoksutin. Se oli vain pieni kahaus, mutta Trip kerkesi napata Ässää lavasta kuitenkin sen verran lujasti että sen kisat oli sitten siinä :( Harmitti jättää seuraavana päivänä valjakon nopein vauhdintuoja ja johtaja pois. Ässällä ja Remulla onkin sikäli toiminut hyvin yhteen johdossa, että Remu on se aivot ja Ässä tuo nopeuden. Seuraavana päivänä lähdin viidellä koiralla, Remu yksin johdossa. Valjakko teki lähdössä vielä varaslähdön, kun handlerit eivät olleet tarpeeksi tarkkana. Siinä sitten ankkuriin ja kääntämään koiria takaisin, mutta sitten tulikin taas käsky lähteä. Muutaman kerran jouduin pysähtymään, kun ankkurin naru jäi jalaksen alle. Remu ei kyllä ihan kaikkeaan antanut tällä kertaa, kun juoksi yksin. Normitreeneissä se on aina juossut parin kanssa. Lopputuloksissa olin sitten neljäs ja kaikille koirille REK-1 :)

 

Valjakossa juoksivat johdossa ensimmäisenä päivänä Winter Winds Ässä ja Winter Winds Remu, vauhtiparissa Winter Winds Trip ja Winter Winds Tao Tao, pyörässä Polar Speed Freija ja Arctic Soul Rock'n Rhythm

 

Nyt onkin sitten ollut ajoa asiakkaiden kanssa :) Haaveena on saada vielä 4 koiraa lisää, sitten saa koiramäärä riittää. Toivottavasti niitä pentuja tulee ensi keväänä, pari pentusuunnitelmaa on mielessä, kunhan tässä asiat vielä selkenee mitä ja ketä ;)